Kayaklı Koşu Uluslararası FIS Balkan Kupası, Gerede Arkut Dağında gerçekleştirildi. Arkut Dağı 3 gün süren Kayaklı Koşu Uluslararası FIS Balkan Kupası’na katılan Türkiye Milli Takımı dahil 9 ülkeyi misafir etti.
Arkut Dağı Kayak Merkezi'ndeki organizasyona; Türkiye, Arjantin, Estonya, Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, Makedonya ve Romanya’dan 63 sporcu katıldı.
DERECEYE GİREN SPORCULARA MADALYALARI VERİLDİ
Organizasyon Arkut Dağı Kayak Merkezi'nde 18 Mart Perşembe günü başlayarak 3 gün sürdü. Birinci ve ikinci gün gerçekleşen klasik ve serbest stil yarışlarında erkekler 10 kilometre, kadınlar ise 5 kilometre koştu. Organizasyonun son gününde ise 1,6 kilometrelik sprint stil yarışları gerçekleşti. Erkeklerde; Romanyalı sporcu Paul Constantin Pepene, kadınlarda ise Estonyalı sporcu Kaidy Kaasiku tüm yarışlarda birinciliği elde etti. Yarışların sonunda FIS Balkan Kupası'nda dereceye giren sporcular, madalyalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

“SPORCULARIMIZI VE ANTRENÖRLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, yaptığı açıklamda; “Dünyanın en güzel pistleri arasında yer alan Arkut Dağı Kayak Merkezimizde 18-20 Mart 2021 tarihleri arasında Türkiye Milli Takımımız dâhil 9 ülkeyi misafir ettik. 3 gün süren FIS Balkan Kupası Kayaklı Koşu müsabakalarında dereceye giren sporcularımıza ödüllerini takdim ettik. Bu tarz organizasyonların ilçemizde düzenlenebilmesi bizleri oldukça mutlu ediyor. Bu ve buna benzer organizasyonların ilçemizde daha çok gerçekleşmesi için dün olduğu gibi her zaman desteğimizi sürdüreceğimizi belirtmek isterim. Dereceye giren tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum” dedi.








