Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar Doğalgaz Yeniçağa ilçesine doğalgaz hattının bu yıl gerçekleşeceği müjdesini verdi.
Geçtiğimiz günlerde Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar ve Ak Parti ilçe teşkilatı, Aksa Gaz Genel Müdürü ile yapılan görüşme neticesinde Yeniçağa ’ya doğalgaz yatırımı için gerekli görüşmeler gerçekleştirmişti. Gerçekleşen görüşmelerden sonra Yeniçağa ilçesine doğalgaz yatırımı tamam dedi ve programa alınacağı belirtildi.
Bu yıl doğalgaz geliyor
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Çağlar; “bu işin kâğıt üzerinde değil uygulamasını görmek istiyorum ben vatandaşıma söz verdim. Bu iş 2017 de yapılması gerektiğini Aksa Gaz yetkililerine ilettim. Onlarda tamam başkan bu yıl doğal gazı yakacaksınız sözünü verdiler. Mart ayı içersin de yatırım iş ihalesine çıkacak olan Yeniçağa doğalgazı için en geç 2017 yılı sonu itibariyle tüm Yeniçağa halkı evlerine doğalgazı almış olacaklar. Doğalgaz yetkilileri ihale işlemlerinin gerçekleşmesini bekliyoruz, bu iş biter bitmez en geç önümüzdeki Nisan ayı başlarında toprağa kazmanın vurulacağını ifade ettiler. Yetkililer BOTAŞ’ın Bolu Gerede hattı bağlantısı göl kenarından geçen ana hattan bağlantının yapılacağı ve 5-6 aylık bir çalışma sonunda Yeniçağa ilçesindeki vatandaşların evlerinde artık doğalgaz kullanımına başlayacağını söylediler” dedi.








