Belediye değirmeni yıkamayacak

Belediye değirmeni yıkamayacak

Kadılar Mahallesi Veysel Tiryaki Caddesi 1343 ve 1344 parseller üzerinde bulunan ve Kemalettin Tetik'e ait olan Eski Ahşap Değirmen, Dörtdivan Belediyesi tarafından yıkılmak istendi.

Kemalettin Tetik Dörtdivan Belediyesi'ne söz konusu yapıyı tamir için süre istemesine rağmen Dörtdivan Belediyesi bu talebi geri çevirdi.

Mahkeme yürütmeyi durdurdu

Bunun üzerine Kemalettin Tetik Dörtdivan Belediyesi aleyhine Ankara 18. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Davayı ele alan Ankara 18. İdare Mahkemesi 2016/3317 Esas No ile vermiş olduğu kararda Dörtdivan Belediyesi'nin eylemini hukuka aykırı bularak "Yürütmenin Durdurulması"na karar verdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kemalettin Tetik, kararın Dörtdivan Belediyesi'nin hukuk tanımayan despot tutumuna karşı tokat gibi bir ders olduğunu belirtti.

Bu arada kararın Dörtdivan Belediyesi'nin yıkmak istediği Çavuşlar Dükkanları için de emsal teşkil edeceği görüşü hakim.

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
17KAS2016