BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ İÇİN SON GÜN 31 OCAK

BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ İÇİN SON GÜN 31 OCAK

Besilik erkek sığır desteklemesi için başvurular 31 Ocak 2022 Pazartesi günü sona eriyor. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğün Besilik Erkek Sığır Desteklemesinden yararlanılabilmesi için, 12 aylık yaştan büyük yurt içinde doğmuş, küpelenmiş TÜRKVET’e kaydedilmiş ve 01.01.2021-31.12.2021 tarihleri arasında mevzuata uygun kesimhanede kesilmiş olması gerekiyor.

 AĞIRLIKLARIN KIRMIZI ET SİSTEMİNE KAYDEDİLMESİ GEREKİYOR

Besilik Erkek sığırlarda asgari karkas ağırlıkları; Etçi ırk ve melezleri için (Angus, Herefod, Charolais vb.)  320 kg, Kombine ırk ve melezleri için (Simental, Montofon vb.) 300 kg, Sütçü ve melezleri (Holstein, Jersey vb.)  280 kg, Yerli ırk   220 kg, Manda  200 kg   olmalıdır ve bu ağırlıkların KES’e (Kırmızı et sistemine) girilmesi gerekmektedir.

HAYVAN BAŞINA 250 TL DESTEK ALABİLECEKLER

İ Tarım ve Orman Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Üreticilerimiz, gerekli evraklarını(tartı cetveli ,hayvan düşüm pasaportu, müstahsil makbuzu veya fatura)  İl Müdürlüğümüze getirip kontrollerini yaptırdıktan sonra Bolu İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne vermeleri halinde hayvan başına 250 TL destek alabilecekler. Geçen yıl İlimizde 162 üreticimize 599 Büyükbaş hayvan için toplam 149.750  TL ödeme yapılmıştır. Bu yıl bu rakamın 750 baş olacağı tahmin edilmektedir” iadelerine yer verildi. 

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
27OCA2022