BOLU ORKUT EKİBİNE AFAD EĞİTİMİ VERİLDİ

BOLU ORKUT EKİBİNE AFAD EĞİTİMİ VERİLDİ

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Orman Kurtarma Timi (ORKUT) ekiplerine, "Depremde Arama ve Kurtarma" konulu teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Olası afetlere müdahale için Bolu Valiliğince arama kurtarma derneklerinin kurulması kapsamında Bolu Orman Bölge Müdürlüğünde ORKUT üyelerine verilen “Depremde Arama ve Kurtarma” eğitimine Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Kadir Turalı, Basın ve İletişim Şube Müdürü Osman Kara ve 54 kişilik ORKUT ekibi katıldı.

AFET ANINDA YAPILMASI GEREKENLER ELE ALINDI

Afetlerden korunmak ve afetlerin olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla verilen eğitimde, afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde ele alındı.

Eğitimin uygulamalı bölümünde arazide tatbikat yapılırken, hatalı ve doğru davranışlar aktarıldı.

Eğitim sonunda yapılan sınavın ardından başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
25MAY2024