Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 2023 Hayvan Hastalıkları Tazminat Desteği, 2022 Yağlı Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi ve 2022 Üretim Yılı Hububat, Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemeleri 16 Haziran itibariyle üreticilerin hesaplarına yatırıldı.
Tarım İl Müdürü İzzet Murat, Bolu’da toplam yapılacak destek ödemesinin 2,5 milyon lira olduğunu dile getirerek ödemelerin 16 Haziran günü saat 18:00’da üreticilerin hesabına yattığını belirtti.
TEK PARÇA HALİNDE ÖDENECEK
Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Müdürü İzzet Murat şu ifadelere yer verdi; "Üretim ve üretenin yanında yer alarak, gıda arzının devamlılığı dünyada stratejik öneme haiz olmuştur. Bakanlığımız üretim ve üretici odaklı desteklemeleri ile üretimin sürdürülebilirliğinin temini açısından üreticisinin yanında yer alarak desteklemeye devam etmektedir. Bu kapsamda bakanlığımız 16 Haziran itibari ile üreticilerimizin hesaplarına hak edişlerini yatırmaya başlamıştır. Bu kapsamda bakanlığımız; Hayvan Hastalıkları Tazminat Desteği Ödemesi kapsamında; 8 üreticimize 1 Milyon 263 bin TL, 2022 Üretim Yılı Hububat, Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemesi kapsamında; 870 üreticimize 1 Milyon 263 Bin TL, 2022 Yağlı Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi kapsamında; 16 Bin TL, Olmak üzere toplamda 2 Milyon 542 Bin TL üreticilerimizin hesaplarına yatırılmaya başlanmıştır. Destek ödemeleri 16 Haziran Cuma saat 18.00 itibari ile tek parça halinde ödenecektir. Üreten Bolu'muzun üreten çiftçilerine hayırlı ve bereketli olsun" dedi.








