Uygulanan yanlış eğitim politikalarıyla bitme noktasına eğitim ve öğretime çare bulamayan yöneticiler 46 okulun ‘Beyaz Bayrak Projesini’ uygulamasından mutlu oluyor.
İlimizde ki meslek liselerini bitirme noktasına getiren Milli Eğitimde ki yönetim zihniyeti, Anadolu Liselerinde ki yoğunluğa da bir çare bulamıyorlar.
Okulların yönetimini adeta Okul Aile Birliklerine bırakan yöneticiler, okutacak öğrenci bulamamalarına rağmen İlimizin her köşesine İmam Hatip Okulları yapmaya devam ediyorlar. İlimizdeki İmam Hatip Okullarının fazla olması nedeniyle öğrenci sayılarının çok düşük olmasını umursamayan ve Anadolu Liselerinde ki aşırı yığılmayı önemsemeyen yöneticiler, okulların temiz olmasıyla övünüyorlar.
ZİHİNLER KİRLENSEDE BEDENLER TEMİZ KALIYOR!
Bolu Eğitim Kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü “Beyaz Bayrak Projesi” ödül töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Süleyman Özsarı ve okul müdürleri katıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Süleyman Özsarı, “Toplum sağlığının korunması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlı bu projede Milli Eğitim Müdürlüğümüzle çalışmalarınız devam ediyor. Okullarımızın beyaz bayrak almasıyla işimiz aslında yeni başlıyor. Bizim amacımız bu hijyen ortamını devam ettirmek ve sürekli bir netice almak. Müdürlüklerimizin birlikte oluşturduğu ekibimizle beyaz bayrak alan okul sayımızı yüzde yüze çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu projede emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
46 OKUL BEYAZ BAYRAK ALDI
2006 yılında iki bakanlığın imzaladığı protokolle uygulamaya konulan projede bu yıl 46 okulumuz daha yürüttüğü çalışmalarla Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Çalışmalarıyla okullarını daha hijyenik bir hale getiren okul müdürlerine Beyaz Bayrak ve ödülleri verildi.








