Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından ramazan ayı boyunca kesimi ve satışı yapılan veya yaptırılan sığır başına yetiştiricilere 2 bin 500 lira destek ödemesi yapılacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı tüketicilere ucuz et sağlamak, besici ve tüketiciyi korumak ve piyasada oluşan fiyat dalgalanmalarını önlemek amacıyla kesimi veya satışı yapılan sığır başına 2 bin 500 lira destek ödemesi yapılacağını açıkladı.
RAMAZANDA UCUZ ET İMKANI
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada “Kırmızı et fiyatlarındaki dengenin üretici ve tüketici aleyhine bozulmasını önlemek amacıyla 2 Nisan - 1 Mayıs dönemini kapsayan ramazan ayında ESK tarafından kesimi ve satışı yapılan veya yaptırılan sığır başına yetiştiricilere 2 bin 500 lira ödenecek. Ödemeler, ESK tarafından hazırlanacak icmal karşılığında gerçekleştirilecektir. Karar kapsamında yapılacak ödemeler için gerekli kaynak, Tarım ve Orman Bakanlığının 2022 yılı tarımsal destekleme bütçesinden ayrılacaktır” ifadelerini kullandı.








