Yerel seçimlerde oluşan Millet İttifakıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Tanju Özcan’ı destekleyerek seçime giren İYİ Parti, Bolu Belediye Başkanlığının kazanılmasının ardından 10 ay sonra ilk kez kendi kimlikleriyle Bolu Belediyesi Meclis kürsüsüne çıktılar.
Bugüne kadar CHP çatısı altında siyasetlerine devam eden İYİ Partili Bolu Belediye Meclis üyeleri Şubat ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda İYİ Parti kimliğiyle kürsüye çıkarak konuşma yaptılar.
‘SİYASET YAPMADAN SAHİPLENMELİYİZ’
Meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde söz alan İYİ Parti Bolu Belediyesi Meclis üyesi Suat Orhan Yüksek Hızlı Tren Projesine değindikten sonra Belediye’de cep telefonu ve GSM hatları konusunda bir önceki dönem yaşanan savurganlığı hatırlatarak, yapılan tasarruftan bahsetti.
Orhan yaptığı konuşmada; “Bolu’da iyi Parti olarak Milletvekilimiz yok ama İstanbul Milletvekilimiz Ümit Beyaz, Yüksek Hızlı Trenin Bolu’dan geçmesi için Meclis’e önerge verdi. İl Başkanımız ve Merkez İlçe Başkanımız bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeler. Bu konu Bolu’nun konusudur ve aynı hassasiyeti Ak Partili Milletvekillerimizden de bekliyoruz. Siyaset yapmadan hepimiz bir olarak bu konuyu sahiplenmemiz gerekiyor” dedi.
250 BİN LİRA TASARRUF EDİLECEK
Belediye de cep telefonları GSM hatları konusunda yapılan çalışmalara değinen İYİ Parti Meclis üyesi Suat Orhan; “Bir önceki dönem 89 adet hat vardı. Faturaları Belediye ödüyordu ama hatları kimin kullandığı belli değildi. Biz öncelikle bunları iptal ettik ve GSM firmasını çağırarak yeni bir anlaşma yaptık. Bir önceki dönem aylık 20 bin liranın üzerine ödenen faturaları 10 bin liraya düşürdük. Yapılan 2 yıllık taahhüdü dikkate aldığımızda 2 yıl içerisinde sadece telefon faturalarından 250 bin lira tasarruf etmiş olacağız” ifadelerine yer verdi.
ALPASLAN; ‘DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ’
Suat Orhan’dan sonra söz alan bir diğer İYİ Parti Belediye Meclis üyesi H. Hakan Alparslan ise İlimizin deprem gerçeğine değindi. Alparslan konuşmasında; “Bolu olarak Kuzey Anadolu fay hattı üzerine yer alıyoruz. Şehrimizin bir deprem gerçeği var. Son günlerde AFAD-Belediye işbirliğiyle yapılan çalışmalarda, deprem anında toplanma alanları belirlenerek, konuyla ilgili basılan broşürler dağıtılmaya başlandı. Bu uygulamayı takdirle karşılamakla beraber, farklı uygulamalarda yapabiliriz. Mesela; cep telefonu mesaj yöntemini vatandaşlarımızı deprem toplanma alanlarını belirlemek için kullana biliriz. Ayrıca muhtarlıklarımızı bu konuya dahil edebiliriz. Toplanma alanlarının alt yapılarını hızlı bir şekilde tamamlamalıyız. İmar planlarımız gözden geçirilmeli, binaların depreme dayanıklılık durumları tespit edilerek, gerekli kontroller ciddi bir şekilde yapılmalıdır. Bu işin partisi olmaz. Bu şehir hepimizin. Burada amaç vatandaşlarımızı tedirgin etmek değil, bilinçli ve depreme hazırlıklı olmaktır” cümlelerini kullandı.