“KAHRAMANLIK TOHUMLARI ASKERİ OKULLARDA ATILIYOR”

“KAHRAMANLIK TOHUMLARI ASKERİ OKULLARDA ATILIYOR”

Em.P.Kd.Bnb. Kıbrıs Gazisi ve TESUD Bolu Şube Başkanı, Ahmet Şerafettin Yamaner, Türkiye Emekli Subaylar Derneğinin (TESUD) 37’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında askeri okulların öneminden bahseden Yamaner, “Askeri okullar; Çocuğun iliklerine kadar vatan sevgisini, yurt sevgisini, bayrak sevgisini, sancak sevgisini, şehitliği, gaziliği, itaati, disiplini öğreten tek yerdir” ifadelerini kullandı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneğinin (TESUD) 37’nci Kuruluş Yıldönümünü kutlayan Yamaner; “Bu günümüzü daha önceki senelerde yaptığımız gibi bir bayram havası yaşatarak Sivil toplum kuruşlarından davet ettiğimiz kuruluşlar, TSK’nın Muvazzaf askerleri ve emeklileri olarak topluca bize bu ülkeyi kazandıran emanet eden Atamızın önünde yaptığımız ve yapacağımız faaliyetleri anlatarak Harbiye Marşı ile sonlandırmak isterdik. Ancak salgın hastalık nedeni ile bu faaliyetlerimizi yerine getiremedik” cümlelerine yer verdi.

“DEMOKRATİK TOPLUM KURULUŞU OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

5 Nisan 1984 tarihinde kurulan TESUD’un “Kamu Yararına Faaliyet Gösteren Dernekler” kapsamına alındığını belirten Yamaner,

 

TESUD Bolu Şubesini derneğini de 6 Nisan 1984 tarihinde kurduklarını ifade etti. Yamaner, derneklerinin amacını şöyle sıraladı: “Atatürk ilke ve inkılaplarının takipçiliğini yapmayı, Ülkenin ve ulusun bölünmez bütünlüğünü korumayı, Birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi çalışmalarını yapmayı, Toplumun tüm kesimleri ile barışık ve onları birleştirici bireylerin tam güveninin kazanılması, Etkin bir demokratik toplum kuruluşu olmayı hedeflemiştir.”

“ATATÜRK GİBİ DEHALAR ASKERİ OKULLARDAN ÇIKAR”

Derneğin amaçları ile temel ilke ve hedeflerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek aldıklarını belirten Yamaner; “Harbiyeliler olarak Ata’mızı her geçen gün daha çok özlüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bakın ne diyor; “Arkadaşlar Türkiye en zayıf sanıldığı bir zamanda kuvvetli olduğunu ordusu ile kanıtlamıştır.” “Bir ordunun kudreti zabitan ve komuta heyetinin kıymeti ile ölçülür.” Diyen en büyük komutanımız; Türk ordusuna ve orduyu idare ve komuta eden subaylara seslenmiştir. Türkiye coğrafyasına baktığımızda etrafımızda dost ülke göremiyoruz. Emperyalist ülkelerin gözü bu bölgeye çevrilmiş durumda. Askeri okulların önemi buradan başlıyor. Askeri okullar; Çocuğun iliklerine kadar vatan sevgisini, yurt sevgisini, bayrak sevgisini, sancak sevgisini, şehitliği, gaziliği, itaati, disiplini bu ülkenin yokluklar içinde nasıl var olduğunu öğreten tek yerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi dehaların Askeri okullardan çıktığını görmekteyiz. Askeri okullar, bir terapi ocağıdır. Subay atölyesidir. Türk ordusu kahraman deniyorsa; Kahramanlık tohumları buralarda atılıyor. “Ben size çekilmeyi değil, ölmeyi emrediyorum. Cephaneniz yok ise süngünüz var.” Diyerek o tarihi emirle Anafartalar’da düşman geri çekilmek zorunda kalmıştır. İşte bu emri ancak Askeri okullarda yetişen bir subay verebilir” dedi.

MORAL SAVAŞMA GÜCÜNÜ ARTIRIR

Askeri okulların bir an evvel açılması gerektiğinin altını çizen Yamaner;

 

“Savaşın bir felaket olduğunu Lefkoşa’da bulunan Yunan Alayı ile Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayında savaşan bir subay olarak yaşadım. Türk Silahlı Kuvvetleri şu anda vatan görevi için seferberdir. Bir pilot subay uçuşta yukarı doğru hareketin sonucu 90 kilo iken sırtına 800 kilo yük biner, kan beyninden çekilir. Bir dakika içinde beyninde 50000 hücre ölür. Boksörün başına yumruk yediği gibi. Vatan görevinde görüldüğü gibi subayın sorumluluğu ve aldığı yük o kadar fazladır. Muharebede cephane ne kadar önemli ise askerin moralinin de yüksek tutulması o kadar önemlidir. Moral savaşma gücünü artırır. Sağduyusuna güvendiğimiz yazılı ve görsel basınımızın milli menfaatler ve çıkarlar doğrultusunda konuyu değerlendirirken çok dikkatli ve hassas davranmasını bekliyoruz. Asker elbisesi içinde herkesin hedefi aynıdır. Vatanın bütünlüğü, milletin birliği. 3 Türkiye’nin coğrafi yapısından dolayı Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Abaza’sı, Gürcü’sü, Alevi’si, Sünni’si bizim için aynıdır. Herkes kanunlar önünde eşittir. Biz bu askerlerimizle, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıs’ta Savaşa katıldık. Başarı kazandık. Kıbrıs’ta Yunan Alayına karşı askerlerimin her atışı sonunda mermiyi hedefe isabet ettirmesi sonunda “Komutanım hedefi dağıttım’ diye üzerine atlamasını unutabilir miyim?

İNSANLARIMIZIN KUTUPLAŞMASINDAN KAÇINMALIYIZ

Yazmış olduğum ve dağıttığım “1974 Öncesi ve Sonrası Kıbrıs” kitabımda Birlik, Beraberlik konularına çok değindim. Siyasilerimiz hangi siyasi görüşe sahip olurlarsa olsunlar karşısındaki insana Seciyeli ve seviyeli davranmalıdır. Seviyesiz konuşmalar yerine seviyeli konuşmalar bize puan kazandırır. Dinimiz, Dilimiz, Kültürümüz, Vatanımız, her şeyimiz birken siyasi görüş farklılıkları dolayısıyla insanlarımızın kutuplaşmasından kaçınmalıyız. Siyaset olmayınca Demokrasi olur mu? Eşitlik, Adalet olur mu? Elbette olmaz. Siyaseten parçalanmamız kimin işine yarar. Tabii ki Türkiye’yi parçalamak, işgal etmek isteyen Emperyalist güçlerin işine yarar. Herkes tarafından bilinmelidir ki; Türk Silahlı Kuvvetleri; daha nice şehitler verse de Yüce Türk Milletinin birlik ve vatanının bütünlüğünü koruma azim ve kararlılığındadır. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel yurdu düşmanlardan kurtaran ve bizlere emanet eden başta Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu en büyük komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve Gazilerimizi rahmetle anarken yaşayan Gazilerimize de sağlıklı mutlu günler geçirmelerini dilerim” ifadelerine yer verdi.

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
4NİS2021