Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ)Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Onkoloji uzmanı bulunmadığından İlimizdeki kanser hastaları ilaç dahi yazdıramıyorlar.
Yönetimsel sorunlardan dolayı bir çok doktorun istifa edip ayrıldığı Eğitim ve Araştırma hastanesinde en son Onkoloji doktoru Prof. Dr. Ümmügül Eyütürk’ün Başhekimlikle yaşadığı sorunlar yüzünden emekliye ayrıldığı iddia edildi.
KANSER HASTALARI NE YAPACAK?
Prof. Dr. Eyütürk’ün emeklilik dilekçesinin ardından izine ayrılmasıyla birlikte Eğitim ve Araştırma hastanesinde onkolok kalmadığından bir çok kanser hastası bazı ilaçları alma konusunda sorunlar yaşamaya başladı. 2020 Türkiye’sinde ve Ak Parti’nin büyük bir başarı gösterdiği sağlık sektöründe İlimizde bu tür hayati eksikliklerin oluşması kamuoyu tarafından da tepkilerle karşılandı.
MR HİZMETİ VERİLEMİYOR
Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ayrıca MR cihazı değişimi yapıldığından 45 gün boyunca hastaların MR çekimleri yapılamayacak. Yeni MR cihazı için hizmet alımı yolunu seçen hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada; “Bolumuz için son teknoloji yeni MR cihazımızın kurulum işlemleri başlamıştır. Bu kurulum işlemlerinin eski MR cihazının yerine yapılması sebebiyle kısa bir süre hastanemizde MR hizmeti verilemeyecektir. Anlayışınız için teşekkür eder, modern cihazımızın hayırlı olmasını dileriz” ifadelerine yer verildi.








