Yüzde 65'i ormanlarla kaplı olan, spor kamplarının yanı sıra termal ve sağlık turizminde de son yıllarda ön plana çıkmaya başlayan Bolu'nun Seben, Göynük ve Mudurnu ilçeleri ile Karacasu ve Taşkesti beldelerinde yer alan 30 termal kaynaktaki suyun sıcaklığı 20 ila 90 derece arasında değişiyor.
Karacasu beldesindeki İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaplıca suyu tedavi amaçlı kullanılırken, bölgedeki diğer oteller de kaynaklardan turizm amaçlı istifade ediyor. Eski Osmanlı kasabası olan ve İpek Yolu üzerinde bulunan Mudurnu, Taşkesti ve Göynük'te son yıllarda yapılan tesis ve devre mülkler ise Bolu'nun termal turizmde söz sahibi olmasına katkıda bulunuyor. Bunun yanı sıra Mudurnu ve Göynük'teki eski Osmanlı hamamları da tatilcileri bölgeye çekiyor.
Seben ilçesine bağlı Kesenözü köyünde yer alan Pavlu kaplıcaları da çeşitli rahatsızlıklarına şifa bulmak isteyenlerce tercih ediliyor. Kaplıcada 60 ila 90 derece arasında değişen sıcak su, romatizma başta olmak üzere kadın hastalıkları ve bazı cilt rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılıyor. Termal turizm alanında 5 bin 300 yatak kapasiteli 10 tesisin bulunduğu Bolu'da, Demirciler köyü, Mudurnu'da Babas ve Sarot bölgeleri ile Göynük'te Çatak mevkisinde yapımı devam eden devre mülk projelerinin tamamlanmasıyla yatak kapasitesi artacak. Kentte termal tesisler ve devre mülklerle yatak kapasitesinin 20 bine çıkması hedefleniyor. Karacasu, Seben ve Mudurnu'daki tesislerde, 2016 yılında 131 bin 520 yerli ve 7 bin 165 yabancı olmak üzere 138 bin 685 kişinin konaklaması, yapılan yatırımlarla kentin termal turizm alanında söz sahibi olmaya başlamasının göstergesi olarak görülüyor.