2009-2019 yılları arasında Göynük Belediye Başkanlığı'nı yürüten Kemal Kazan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde, 28. Dönem Milletvekilliği için Adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.
1996 yılında, Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürüttüğü görevler ile adından söz ettiren Kazan, Ak Parti Genel Merkezi'nde Milletvekilliği adaylık başvurusunu yaptı.
AK PARTİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Kemal Kazan başvurusunun ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; "Kıymetli hemşerilerim, değerli yol arkadaşlarım. Kuruluşundan bugüne kadar, Ak Parti kurucu aklı ve felsefesinin içinde yer alarak; İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle başlayan ve onurla ve gururla, tam 10 yıl Göynük Belediye Başkanı olarak devam ettirdiğimiz halkımıza hizmet fırsatını veren Rabbime şükrediyorum. Bu süreçte desteğini esirgemeyen partime, dava arkadaşlarıma ve halkımıza yeniden hizmet için, daha iyi hizmet için, "Başlasın Türkiye Yüzyılı" sloganımızdan güç ve cesaret alarak, 2023 Seçimleri 28. Dönem Bolu Milletvekili Adaylık müracaatımı gerçekleştirmiş bulunmaktayım. "Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik” diyen, ömrünü Milletine adayan liderimizin izinde, Bolu’muza hizmet yolunda yürümeye devam edeceğiz. Siz kıymetli hemşerilerimizin teveccühlerine layık olabilme hedefiyle, Ak Partimize ve Recep Tayyip Erdoğan’a gönül vermiş tüm kardeşlerimizi heyecanımıza ortak olmaya davet ediyorum. Ülkeme, Milletime ve Memleketime hayırlı olması dua ve dilekleriyle hepinizi selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.