Tüm pozitif hastaların analiz edildiği Kovid Koordinasyon Merkezi ekipleri kente sağlık alanında daha iyi bir hizmet vermek amacıyla 7/24 çalışıyor. Korona salgınının komuta merkezi olan Koordinasyon Merkezine vatandaşlar istediği zamanda ulaşarak sıkıntılarını ekiplere aktarabiliyor.
Vatandaşlar, Kovid Koordinasyon Merkezi’ne ait olan 275 30 33- 30 46- 30 30 numaraları arayarak korona virüs hakkında tüm merak ettikleri soruları sorabilir ya da Halk Sağlığı Başkanı Ünal Barutçu ile Halk Sağlığı Uzmanı Muhammed Başaran idaresindeki ekiplerden yardım talep edebilir.
“Arkada çok yoğun bir mutfak çalışması var”
Kentteki herkesin korona ile ilgili her türlü sorunu için çağrı merkezini arayabileceklerini belirten Halk Sağlığı Uzmanı Muhammed Başaran, “Vatandaşlar, test sonuçları hariç her türlü sıkıntıları için bizlere buradan ulaşabilirler. Test sonuçlarını da ya e-nabızdan ya da aile hekiminden öğrenebilirler. Koordinasyon merkezi 7/24 çalışan bir merkez. Burada tüm pozitifler analiz ediliyor. Tüm firmalar, kurumlar analiz ediliyor. Bu analizlerle gerekli önlemler alınıyor. Arkada çok yoğun bir mutfak çalışması var” dedi.

“Elimizden geleni yapıyoruz”
Teması en aza indirmek için şüpheli hastaların araçlarla evlerinden de alındıklarını söyleyen Başaran, “Hastanelerimizden eve gidişlerde toplu taşıma kullanılmasın, diğer kişilere bulaştırılmasın diye servisimiz var. Hastanemizin ateş polikliniğine gelmiş korona şüphelisi hastanın özel aracı yoksa hastayı evden minibüslerimizle alıyoruz. Minibüs boş olunca evine de bırakıyoruz. Teması en aza indirmek için biz elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Burası işin komuta merkezi”
Kovid çağrı merkezinin her zaman vatandaşların hizmetinde olan, öznesinde hastanın olduğu bir sistem olduğunu söyleyen Halk Sağlığı Uzmanı Muhammed Başaran, “Burası işin komuta merkezi.
Kovid-19 salgını ile ilgili tüm veriler burada toplanır. Bu veriler burada işlenir. İşlendikten sonra da gerekli filyasyon ekiplerine dağıtım yapılır. Filyasyonun kurallara göre yapılıp yapılmadığı denetlenir. Burada konuyla ilgili her türlü istatistik hazırlanır. Bu istatistikler İl Müdürlüğüne, Valiliğe ve Bakanlığa günlük olarak gönderilir. İlin herhangi bir yerinde yığılma olduğunda durumdan üst makamlar bilgilendirilir, tedbirlerin alınması sağlanır. Sabah alınan numunelerin organizasyonunda herhangi bir sıkıntı var mı bunlar denetlenir. Varsa giderilmeye çalışılır. Taramalar buradan planlanır. İşyeri,
cezaevi, Aile ve Sosyal Politikalar, ceza evlerine giriş personel taramaları gibi tüm analizler buradan oluyor. Bir kurumda bir yığılma olduğunda...
HABERİN TAMAMI İÇİN GAZETEYİ ALMAYI UNUTMAYIN...








