Belediye Meclisi Şubat Ayı ikinci oturumunun dilek ve temenniler kısmında gelenek bozulmadı. Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban, son günlerde ilimiz kamuoyunda gündeme gelen konuları sordu, Belediye Başkanı Tanju Özcan’da tek tek cevapladı.
Balaban kürsüden yaptığı konuşmada ilk olarak belediyenin müdürlüklerine Ak Parti grubu olarak yaptıkları ziyaretler konusunda açıklama yaptı. Balaban, son olarak Veteriner İşleri Müdürlüğüne ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Balaban, özellikle Temizlik İşleri Müdürlüğünde gerçekleştirdikleri ziyarette Belediye Eski Başkanı Alaadin Yılmaz döneminde yapılan Çöpten Elektrik Üretim tesisine, Geri Dönüşüm tesisine ve düzenli atık depolama alanları sayesinde Bolu’nun nasıl çöp kokusundan kurtarıldığını ve ekonomiye geri dönüşüm noktasında yapılan çalışmaları gördüklerini anlattı.
29 YILLIĞINA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ
Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, çöpten elektrik enerjisi üretimi tesisi konusunda Balaban’a tepki gösterdi. Özcan, tesisin 29 yıllığına Belediye eski Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından firmaya peşkeş çekildiğini ifade ederek; “Çöpten enerji üretimi 29 yıllığına peşkeş çekilmiş. O firmandan kurtulmaya çalışıyoruz. Keşke böyle bir anlaşma yapılmasaydı. O firmadan yıllık bin lira kira alıyoruz. Edirne Belediyesi ise ürettikleri enerjiden yüzde 15 pay alıyor. İşte kazığı yemişiz. Antep’le birlikte ilk kazığı yiyenlerden olmuşuz. Eminim bu konuda kötü örnek olarak Antep ve Bolu Çevre Mühendisliği derslerinde anlatılıyordur.”
Balaban konuşmasının devamında geçtiğimiz günlerde basına İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş’ın bir Belediye Başkan Yardımcısı daha ve Müdürlük istediği yönünde beyanat verdiğini belirterek, Başkan Özcan’a, bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini sordu.
“FİTNE VE FESAT BİZİM ARAMIZDA OLMAZ”
Balaban’ın bu sorusu üzerine Özcan şu açıklamayı yaptı; “Fitne ve fesat bizim aramızda olmaz. Tırnak kaşımaya çalışma. Bu mecliste en tecrübeli siyasilerden biriyim. İyi Parti ile Cumhuriyet Halk Partisinin arasına sen giremezsin. Birincisi Mansur Şen İyi Partili olarak Belediye Başkan Yardımcısı, ikincisi Ahmet Yılmaz İyi Partili birinci Belediye Başkan Vekili ve Suat Orhan İyi Partili Katip üyemizdir. Yani bizim ayrımız gayrımız yok. Biz birlikte yöneteceğiz dedik ve yönetiyoruz. Ayrıca memurlara ve müdürlere Ak Partili, CHP’li, MHP’li ve İyi Parti diye bakmıyoruz. Bu güne kadar birçok konuda eleştirilebilirim ama Tanju Özcan partizanlık yapıyor eleştirisini kabul etmem. Her zaman CHP’li, AK Partili diye Belediye olmaz diye söylüyorum.”








