Mudurnu'nun çehresi değişiyor

Mudurnu'nun çehresi değişiyor

31 Mart sonrası vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan Mudurnu Başkanı Necdet Türker, İlçenin tarihi dokusunun korunmasına özen göstererek köprülerin korkuluklarının yenileme çalışmalarına başladı.

Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker, alt yapı çalışmalarından sonra halkının can güvenliği içinde çalışmalara başladı. Başkan Türker, eskimiş yıpranmış ve ömrünü tamamlamış köprü korkuluklarını yeniliyor.

Haber: Semih Baykal

Mudurnu eski Belediye Başkanı Mehmet İnegöl’ün, ihmal ettiği bir soruna daha MHP’li Başkan Necdet Türker el attı. Başkan Türker, geçmiş dönemlerde sürekli ihmal edilen alt yapı sorunun ardından halkın can güvenliği için önem arz eden köprü korkuluklarını yeni baştan yapmak için çalışmalarına başladı.

Mudurnu’nun tarihi yapısına bütünlük sağlayacak

Osmanlı mimarisinin korunduğu ilçelerden biri olan Mudurnu’da Belediye tarafından eskimiş, yıpranmış ve ömrünü tamamlamış köprü korkulukları yenileniyor. İlçenin tarihi dokusuna uyum sağlanacak şekilde hazırlanacak olan yeni korkuluklar Belediyenin kendi atölyelerinde yapılıp montajlanacak.

‘Önceliğimiz çocuklarımızın can güvenliği’

Köprülerin korkuluklarının çok eskidiğini ve özellikle çocukların can güvenliğini tehdit eder hale geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Necdet Türker; “Eskimiş, yıpranmış ve ömrünü tamamlamış köprü korkuluklarını yeniliyoruz. Belediye personelimiz tarafından Mudurnu’nun tarihi yapısına bütünlük sağlayacak şekilde hazırlanacak olan yeni korumalıklar, kendi Atölyemizde yapılıp montajlanacak. Yeni yapacağımız korkulukların, estetik görünümlü, uzun ömürlü ve bakımının kolay olmasının yanı sıra dayanıklı malzeme özelliği ile özellikle çocuklar için oluşabilecek kazalara karşı da güvence oluşturacak” dedi.

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
8TEM2019