AK Parti Belediye Meclis Üyesi Semih Dimicioğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ve meclis üyelerini tarım arazileri konusunda daha dikkatli olunması konusunda uyardı.
Mart ayı 2’nci birleşim toplantısında AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Semih Dimicioğlu, Belediye’nin 9 aydır yaklaşık 100 hektarlık tarim arazisinin imara açılarak yok olduğunu söyleyerek, bu durumdan bir an önce vazgeçilmesini istedi.
“TARIM ALANINA TURİZM TESİSİ YAPMAK KAMU YARARINA DEĞİLDİR”
Konu hakkında yaptığı konuşmada Dimicioğlu, tarım ürünlerinin her yerde üretilemeyeceğini söyleyerek, “Her mecliste 3 veya 4 adet tarım alanlarının imara açılmasıyla ilgili talep gelmekte ve biz bu masalardan tarım alanlarımızın 3’er 4’er adet yok olduğunu görüyoruz. Vatandaşın talebini kurum görüşü için Tarıma gönderiyoruz, Tarım burası “tarım alanı”dır diye görüş bildirse bile bu sefer kamu yararı kararı için bakanlığa gönderiliyor. Adeta tarım alanlarının yok edilmesinin sekretaryasını yapıyoruz. İlgili kurumun tarım alanıdır dediği yere turizm tesisi yapmak kamu yararına değildir. Turizm tesisinin dağa, bayıra, taşa her yere yapabilirsiniz ancak patatesi, buğdayı, mısırı her yerde üretemeyiz. Tarım alanına turizm tesisi yapmak kamu yararına değildir. Olsa olsa yatırımcının yararınadır. Sadece bu mecliste yok etmek için yolunu açtığımız tarım alanı miktarı yaklaşık 10 hektardır. 9 ayda yok edilmesine göz yumduğumuz alan yaklaşık 100 hektara ulaşmıştır. Bizler bu talepleri halkın bize yüklediği yetki ve sorumluluk çerçevesinde bu kürsüden engelleyemezsek bu talepler artacak ve tarım alanı diye bir şey kalmayacak” şeklinde konuştu.
“BİR METREKARE BİLE TARIM ALANIN YOK OLMASINA İZİN VERMEMELİYİZ”
Konuşmasının devamında Dimicioğlu, “Yapmamız gereken ilgili kurumlarla işbirliği içinde tarım alanlarının analizi ve envanterini çıkartılıp sınıflandırılmalıyız. Nerenin imara açılacağına biz karar vermeliyiz. Artık yatırımcının sekreterliğini yapmamalıyız. Bundan sonraki madde tarım alanının imara açılmasının yanında kentimizin ekonomisini hayvancılığını ve istihdamını ilgilendirmektedir. Konu Mudurnu yolunda kanatlı sektöre ait bir entegre tesisinin doğusunda kalan 4,5 hektarlık tarım alanın imara açılmasıdır. Kentimizde çok geniş bir alana dağınık ve plansız olarak yerleşmiş kanatlı sektörü ilimize büyük katma değer sağlamaktadır. Ancak tabi güzellikleri, tarihi değerleriyle, turizmiyle ve yetiştireceği nitelikli tarım ürünleriyle öne çıkmayı hedefleyen bolumuza verdiği çevresel zararları da göz ardı etmemeliyiz. Havamız kirlenmekte suyumuz kirlenmekte ekolojik dengemiz bozulmaktadır. Bolumuz artık yönünü doğaya, tarihe ve turizme çevirmelidir. Korumacı olmalıdır. Kanatlı sektörün düzensiz büyümesi için değil var olanların rehabilitesi için çaba sarf etmelidir. Bakanlık tarafından sınırları çizilen büyükova adını verilen tarım alanları gittikçe yayılan imar alanlarıyla her geçen gün azalmakta ve tarım alanlarımız yok olmaktadır. Başka Bolu yok, Bolu’nun başka tarım alanı yok. Bugün sebebi ne olursa olsun artık bir metrekare bile tarım alanın yok olmasına izin vermemeliyiz” dedi.