SONUNDA BİR İŞE YARAYACAKLAR

SONUNDA BİR İŞE YARAYACAKLAR

Bolu Dağı Tüneli’nin yapımı sırasında meydana gelen 12 Kasım 1999 depreminde hasar görerek terk edilen, 300 metresi betonlanmış 700 metrelik 2 tünel, 17 yıldan bu yana atıl duruyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bakanlığa resmi başvuru yaparak mantar yetiştirmek için atıl durumdaki 700 metrelik tüpleri istedik” dedi.

Bolu Takip Gazetesi’nden Ebru Eyvazoğlu’nun haberine göre, 12 Kasım 1999’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde tünelin Elmalık Mevkii’nde açılan 700 metrelik bölümünde hasar oluştu. 300 metrelik bölümü betonlanan tünelin 400 metresinden itibaren göçükler meydana geldi. Bunun üzerine 700 metrelik 2 tüp terk edilirken, 2 kilometre doğuda belirlenen yeni güzergahta tünel açılarak Ocak 2007’de hizmete girdi. Bolu Dağı Tüneli’nin terk edilen ve ağızları demir kafeslerle kapatılan Elmalık tüpleri, 17 yıldır atıl halde duruyor.

“BAKANLIĞA MÜRACAT ETTİK”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz bu tüpleri ekonomiye kazandırmak için Ulaştırma Bakanlığına resmi müracaat yaptıklarını ifade ederek, mantar üretimi için tüpleri kullanmak istediklerini söyledi. Tünellerde metan gazının bulunduğunu dile getiren Yılmaz, eğer enerji üretilecek kadar metan gazı bulunduğu takdirde enerji üretiminde de kullanılabileceğini, enerjiye dönüştürülecek metan gazı olmadığı takdirde ise gazı boşaltarak mantar üretiminde atıl tüpleri kullanacaklarını söyledi.

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
3OCA2017