YAYLA VE KÖYLERDE HATIRLATMA DOZU UYGULANIYOR

YAYLA VE KÖYLERDE HATIRLATMA DOZU UYGULANIYOR

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, mobil sağlık aracı ile köy ve yaylaları gezerek vatandaşlara Covid-19 aşısı hatırlatma dozlarını uyguluyor.

İl Sağlık Müdürlüğü Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi personelleri tarafından Covid-19 aşılarının ‘hatırlatma’ dozu, yaylalarda ve köylerdeki vatandaşlara uygulanmaya devam ediyor.

‘TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK LAZIM’

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, “Aşının, bağışıklığın güçlenmesinde en önemli faktörlerden biri olduğu düşünülürse Covid-19 aşısının hatırlatma dozunun önemi daha çok ortaya çıkmış olacaktır. ‘Tedbiri elden bırakmamak lazım’ düsturuyla ve kişisel hijyene her zaman özen göstererek ‘Aşı olun hem kendinizin hem sevdiklerinizin sağlığını koruyun’ diyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“BEKLİYORUZ”

Açıklamada ayrıca, “Kronik hastalığınız varsa, 65 yaş üstüyseniz ve ek bir hastalığınız varsa; Covid-19 aşısının hatırlatma dozunu olmalı, kalabalık ve kapalı ortamlarda maske takmalısınız. Tüm sağlık kurumlarımızda Covid-19 aşısı yapılmaya devam etmektedir. Bekliyoruz” denildi.

Yorum yazın

UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
17AĞU2022